Hoitovaikeus: Kärpäsloukku on keskivaikea kasvatettava talvileponsa takia.

Kastelu ja kosteus:
Aluslautasella kannattaa pitää koko ajan vähän vettä tai antaa veden haihtua lautaselta ja lisätä piakkoin vettä. Kastelu aluslautaselle. Kasteluvedeksi olisi sopivin tislattu tai sadevesi, koska Suomen vesijohtovedessä voi olla kärpäsloukulle haitallisia aineita. Kärpäsloukku pärjää huoneilmassa hyvin, mutta terraariokaan ei ole pahitteeksi.

Lämpö: Lämmön olisi hyvä pysyä 20-25 asteessa.

Valo: Valoa saa antaa suht paljon. Keinovalo korvaa melkoisen hyvin auringonvalon.

Ruokinta: Voi antaa korkeintaan kaksi kertaa kuukaudessa hyönteisen esim. kärpäsen. Saaliin pitää mahtua kokonaan loukkuun, koska muuten se voi homehtua ja kuolla pois. Jos ruokit loukkuasi liikaa, voi olla ettei se enään sulje loukkuja. Kokemusta on. Kärpäsloukkua ei saa lannoittaa, koska se saa "lannoitteensa" saaliistaan.
Ei missään nimessä lihaisaa ruokintaa! Vain hyönteisenliha sopii lihansyöjäkasveille.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dionaea Muscipula alkanut kasvamaan talvilevon jälkeen. Yritti kukkavanaakin puskea, mutta katkaisin pois.
1488737.jpg

Talvilepo:
Kärpäsloukku tarvitsee talvilevon kasvaakseen. Hyvä ajankohta sille on lumien tullessa maahan eli marraskuun aikoihin kolmeksi kuukaudeksi. Loukun voi laittaa esim. viileään kellariin tai jääkaapin vihanneslokeroon. Lämpötilan olisi hyvä olla 5-10 astetta, mutta ei missään nimessä pakkasen puolella. Kasvualusta ei saisi olla märkää vaan kosteaa, mutta ei kuitenkaan kuivaa. Ei tarvitse kovin usein kastella, koska loukku on viileässä. Homeen ehkäisemiseksi on hyvä ripotella kasvualustalle kanelia. Rahkasammaleen laittaminen asetteleminen ilmeisesti myös ehkäisee hometta. Tuuletuksesta olisi hyvä huolehtia ettei ilma koko ajan seiso. Jos loukun ei anna olla
levolla se ei jaksa kasvaa seuraavalla kasvukaudella kunnolla ja saattaa alkaa kuolemaan pikku hiljaa.

Kasvualusta:
Parhaimmaksi todettu kasvualusta kärpäsloukulle on 1:1 hiekka ja turve seos. Tavallinen kukkamulta on huonoksi kärpäsloukulle, koska se pakkaantuu ja juuret eivät saa ilmaa.

Lisääminen:
Kärpäsloukun voi myös jakaa, koska se tekee uusia "kasvukohtia".

Kärpäsloukun kukkiminen voi tappaa kärpäsloukun, koska kukkavarren kasvattaminen vie paljon energiaa. Siksi suositellaan, että kukkavarsi napsaistaan pois tyvestä. Jos olet sitä mieltä, että loukkusi on tarpeeksi iso kukkimiseen niin sinun pitää odottaa, että emi (keskellä kukkaa oleva osa) on "karvainen".
Voit pölyttää kukan esim. siveltimellä tai pumpulipuikolla hieromalla ensin hedettä ja sitten emiä. Toista tämä emin "karvaisuuden" ajan jokunen kerta päivässä.

Kärpäsloukkuja voidaan lisätä myös lehtipistokkaista. Ota kärpäsloukusta terve ja hyväkuntoinen lehti ja irroita se tyvestä asti niin, että valkoinen osa tulee mukaan. Istuta pistokas valmiiseen märkään kasvualustaan ja toivo että pistokas juurtuu.