Hoitovaikeus: Keskivaikea talvilevon takia.

Kastelu ja kosteus: Aluslautasella on hyvä olla koko ajan vettä muutama sentti. Veden taso saa vaihdella. Kasteluvedeksi olisi sopivin tislattu tai sadevesi, koska Suomen vesijohtovedessä voi olla haitallisia aineita.Sarracenia pärjää huoneilmassa, mutta silloin se tarvitsee sumuttelua. Terraario on hyväksi.

Lämpö: Lämpötila olisi hyvä olla 20-25 astetta.

Valo: Sarracenialle et voi antaa liikaa valoa. Tötteröiden väri muuttuu kirjavaksi valon myötä.

Ruokinta: Pari kertaa kuukaudessa riittää aivan hyvin.
Ei missään nimessä lihaisaa ruokintaa! Vain hyönteisenliha sopii lihansyöjäkasveille.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sarracenia x ???:
1347176.jpg

Talvilepo:
Sarracenia tarvitsee talvilevon pysyäkseen hengissä. Hyvä ajankohta sille on lumien tullessa maahan eli marraskuun aikoihin kolmeksi kuukaudeksi. Sarran voi laittaa esim. viileään kellariin tai jääkaapin vihanneslokeroon. Lämpötilan olisi hyvä olla 5-10 astetta, mutta ei missään nimessä pakkasen puolella. Kasvualusta ei saisi olla märkää vaan kosteaa, mutta ei kuitenkaan kuivaa. Ei tarvitse kovin usein kastella, koska se on viileässä. Homeen ehkäisemiseksi on hyvä ripotella kasvualustalle kanelia. Rahkasammaleen laittaminen asetteleminen ilmeisesti myös ehkäisee hometta. Tuuletuksesta olisi hyvä huolehtia ettei ilma koko ajan seiso. Jos sarran ei anna olla levolla se ei jaksa kasvaa seuraavalla kasvukaudella kunnolla ja saattaa alkaa kuolemaan pikku hiljaa.

Kasvualusta:
Sarracenialle hyväksi todettu kasvualusta on 1:1 turve- ja hiekkaseos. Sarra pärjää myös pelkässä rahkasammaleessa.

Lisääminen:
Sarracenia kasvattaa juuria paljon, joten se voidaan leikata terävällä veitsellä halki siten että molemmissa on tötteröitä. Istutus normaaliin kasvualustaan.

Sarracenia tekee ison komean kukan, joka itsepölyttyy pienellä avustuksella. Jos pölyttäminen onnistuu kukka kehittyy kesän yli ruskeaksi "pussiksi", joka sitten halkeaa ja siemenet voi kerätä pois. Siemenet pitää kylmäkäsitellä eli esim. sulkemalla rahkasammaleen sekaan pieneen muovipussiin ja laittaa jääkaappiin noin kahdeksi kuukaudeksi. Siementen itävyys voi olla todella huono. Taimen kehittyminen aikuiseksi kestää 5 vuotta.