Hoitovaikeus: Helppo

Kastelu ja kosteus: Aluslautasella saa olla koko ajan vettä muutama sentti. Vedenkorkeus saa vaihdella. Pärjää huoneilmassa, mutta tekee paljon paremmin limaa terraariossa.Kasteluvedeksi olisi sopivin tislattu tai sadevesi, koska Suomen vesijohtovedessä voi olla haitallisia aineita lihansyöjäkasveille.

Lämpö: Olisi hyvä olla siinä 20-25 asteessa.

Valo: Paljon valoa, mutta pitää varoa auringonvalon kanssa palamista.

Ruokinta: Pari kertaa kuussa joku hyönteinen riittää. Kannattaa muistaa, että lihansyöjäkasvit osaavat yhteyttää vaikka osaavat käyttää hyönteisenlihaa hyödyksi.
Ei missään nimessä lihaisaa ruokintaa! Vain hyönteisenliha sopii lihansyöjäkasveille.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drosera aliciae:
1347155.jpg

Talvilepo:
Lajikohtainen. Lauhkeanvyöhykkeeltä kotoisin olevat kasvit tarvitsevat samanlaisen talvilevon kuin kärpäsloukku. Muille yleisesti ottaen ei tarvitse antaa talvilepoa.

Kasvualusta:
Turve ja hiekka seos 1:1

Lisääminen:
Kihokit kukkivat usein riesaksi asti. Useimmat kihokit ovat itsepölytteisiä, mutta jos haluaa pelata varmanpäälle voit pölyttää kukan siveltimellä tai pumpulipuikolla. Siemenet ovat äärettömän pieniä, jotka laitetaan itämään normaaliin kasvualustaan. Olisi hyvä olla purkin päällä elmukelmua, että purkissa olisi kosteutta. Kelmussa pitää olla kuitenkin reikiä, ettei hometta ala muodostumaan. Itäminen voi kestää kauankin. Mulla kesti vähän päälle pari kuukautta vaikka oli melko hyvät olosuhteet.

Esimerkiksi Drosera capensis myydään yleensä purkissa jossa on monta ruusuketta. Nämä voidaan jakaa omiin purkkeihin.

Kihokeista voi ottaa pistokkaita leikkaamalla tyvestä terävällä veitsellä ja istuttamalla se valmiiseen kasvualustaan. Kostea ja valoisa paikka auttaa juurruttamista.
Drosera 'alba':
1350595.jpg